Welkom

Het schooljaar 2018-2019 luidt voor onze school een nieuw hoofdstuk in. Niet alleen komt uw kind bij een nieuwe juf of meester, maar ook op het niveau van de directie en de scholengemeenschap beweegt er wat.

directie

Op 1 september 2018 mag ik meester Danny opvolgen als directeur van onze school.
 Ik ga de uitdaging aan om samen met dit enthousiaste team op stap te gaan om aan alle
 kinderen het best mogelijke onderwijs te bieden, en hen op een respectvolle manier
 te leren samenleven in een toffe school.

Vanaf 1 september maakt onze school deel uit van een nog ruimere scholengroep: 'De Kinderkosmos'. De naam werd onder grote mediabelangstelling bekendgemaakt tijdens de spetterende kick off op 5 oktober 2018 op de Grote Markt in Diest. Een verslag werd o.a. uitgezonden op ROB tv.
ewerd een 'vliegende start'!

bannerKinderkosmos

Wiskidz Met Wiskidz als nieuwe wiskundemethode bieden we de kinderen alle kansen om in
  kleine stapjes, via motiverende en uitdagende opdrachten, het rekenen en wiskundig
 denken meester te worden. Wiskidz is een excellente methode die de leerkracht
 maximaal ondersteunt bij het lesgeven en hen helpt rekening te houden met de  behoeften van elk kind. Er gaat veel aandacht naar leren leren. De kinderen leren zelfstandig werken en samenwerken.

Het nieuwe jaarthema luidt 'Stap je mee?' We vertrekken voor een tocht van tien rijke maanden. Ieder kind heeft zijn eigen rugzak met alles wat hem of haar uniek maakt. Dit jaar komen er heel wat nieuwe belevenissen en ontdekkingen bij. We gaan de weg samen met alle leerkrachten, kinderen en ouders. Stap je mee?

Luc Breugelmans
Directeur OLV-Basisschool Scherpenheuvel